Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …
invitaţie Lansare Revista Satya

Lansare Revista Satya

 

Galeria Romană vă invită să luați parte la lansarea Revistei Satya, care va avea loc miercuri, pe 7 august 2019, începând cu ora 19:00.

 

Satya este o revistă literară trimestrială cu un concept diferit și care propune cititorului o experiență aparte. Fiecare număr al revistei este construit în jurul unei teme specifice care este abordată din mai multe perspective și prin mai multe forme literare și artistice. Imaginea este aceea a unui labirint (experiența) cu mai multe încăperi (textele și imaginile) care, odată parcurse, oferă cititorului o mai bună înțelegere a subiectului propus.

Satya nu este doar o revistă. Este o zeiță antică care astăzi trăiește printre noi, este o voce a căutărilor noastre.

Satya reprezintă adevărul pe care îl căutăm, nu adevărul în care credem. Este o pauză în timp, un loc magic al poveștilor spuse la marginea focului, sub cerul plin de stele în mijlocul deșertului african.

Satya este un pic exotică, un pic misterioasă, un pic mai răzvrătită. Câteodată, îi place să evadeze în alte lumi pentru că simte că lumea noastră o sufocă.

Satya înseamnă adevăr în limba sanscrită. Acesta este, însă, un adevăr experențial ce se vrea a fi trăit și nu validat din exterior. Prin satya înțelegem nu doar adevărul propriu-zis, ci și faptul de a fi adevărat al individului – o trăsătură prezentă atât la nivel de gândire și vorbire, cât și la nivel de acțiune.

Tema primului număr este devenirea, iar orice devenire implică o vulnerabilitate. Toate personajele din acest număr sunt purtătoare ale unui anume tip de vulnerabilitate prin care ele devin.

 

 

https://www.revistasatya.com/

 

https://galeriaromana.ro/