Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …
 Dumitru Bâșcu: melodia cromatică, 31 august 2019

DUMITRU BÂŞCU

MELODIA CROMATICĂ

 

Expoziţia  Dumitru Bâșcu: melodia cromatică  va avea loc la Galeria Romană în perioada 31 august – 30 septembrie 2019. Curatorul expoziţiei este Ion Grigorescu și studiul critic este realizat de către Ioana Vlasiu.

 

Dumitru Bâșcu (1902 – 1983) a fost un artist cunoscut în perioada interbelică pentru pictură, desen, ca și pentru pictură și restaurare murală.  A fost remarcat și apreciat de cei mai importanţi critici ai timpului, precum Nicolae Tonitza, Eugen Ispir, Alexandru Busuioceanu, George Oprescu și Petru Comarnescu, primind distincţii importante în epocă, precum premiul Anastase Simu, și expunând regulat în expoziţii individuale și colective.

Devenind mai puţin vizibil în perioada comunistă, lucrările lui prezintă astăzi un nou interes pentru contribuţia pe care au adus-o curentelor de pictură din perioada interbelică, în cadrul cărora Dumitru Bâșcu s-a distins ca o prezenţă independentă dar în același timp profund implicată în evoluţia artei romanești.

Iubitorii de muzică și de istorie vor fi interesaţi de legătura de familie dintre Dumitru Bâșcu și George Enescu (cei doi fiind fraţi vitregi dupa tată), o legătură cu implicaţii considerabile în viaţa ambilor artiști.

 

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 31 august 2019,  începând cu ora 17.00 la Galeria Romană, Blvd. Lascăr Catargiu nr.1, București (Piaţa Romană).

 

Parteneri: Catena pentru artă

Parteneri media: Evenimentul Zilei, Senso Tv, Jurnalul Bucureştiului, Intell News, Modernism, Agenţia pentru Carte, Ultima Oră.