Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …
Expoziție SEMPER FIDELIS, Cristina GEORGESCU și Claudiu Victor GHEORGHIU

Dată vernisaj: 2023-08-01

Oră de începere vernisaj: 19:00

Start: 2023-08-01

Final: 2023-08-21

Detalii despre expoziție

Cristina Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu

,,SEMPER  FIDELIS"

 

Galeria Romană și Uniunea Artiștilor Plastici din România au plăcerea să vă invite la expoziția personală de pictură și desen ,,SEMPER FIDELIS", cu lucrări semnate de Cristina Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu.

Vernisajul va avea loc marți, 1 august 2023, la ora 19:00.

Demersul artistic va fi prezentat de Mariana Dragu, istoric de artă.

Cristina Georgescu (născută în 1964 în București) este membru titular AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, membru al Consiliului Director al AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România în al doilea mandat. Este licențiată UNARTE - Universitatea Națională de Artă Bucureşti în 2001, secţia Conservarea și Restaurarea Operei de Artā (clasa prof.univ. Dan Mohanu). Cristina Georgescu lucrează ca restaurator în cadrul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” din București.

Claudiu Victor Gheorghiu (născut în 1967 în București) este membru titular AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România și este totodată consilier media şi al Consiliului Director al AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România (ales din 2015). Este licenţiat în istorie sub îndrumarea prof. univ. Ligia Bârzu, specializarea ,,Istorie antică universală” în 1998, Universitatea din Bucureşti. Remarcat de maestrul Paul Gherasim (1925-2016), fondatorul şi unul dintre inițiatorii grupului ,,Prolog”, cel care va deveni din 2004 mentorul şi îndrumătorul său. Din noiembrie 2022 artistul este prezent în portofoliul Galeriei Romană. În 2019 Claudiu Victor Gheorghiu a participat la expozițiile din cadrul Galeriei, astfel: în martie, în cadrul expoziției de grup ,,5 ani împreună” şi în august, în cadrul expoziției de grup ,,Expoziție de August”. Claudiu Victor Gheorghiu este și jurnalist cultural independent.

Cristina Georgescu şi Claudiu Victor Gheorghiu au participat de-a lungul anilor la numeroase expoziții naționale și internaționale, iar în septembrie 2019 au avut prima expoziție personală împreună, denumită ,,Interferențe", la galeriile Sabion din București.

Cei doi artiști expozanți au participat cu lucrări selectate la SNAC - Salonul Național de Artă Contemporană, cel mai important eveniment anual organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, după cum urmează: Cristina Mariana Georgescu la SNAC 2020, 2021, 2022, la secțiunea artă religioasă,  respectiv Claudiu Victor Gheorghiu la SNAC Centenar 2018 la secțiunea arte decorative, SNAC 2020, 2021, 2022, la secțiunea artă religioasă.

Expoziția de pictură și desen ,,SEMPER FIDELIS" de la Galeria Romană poate fi vizitată începând cu 1 august până pe 21 august 2023.

Program de vizitare Galeria Romană, Bulevardul Lascăr Catargiu nr.1, București, sector 1: luni-vineri: 10:00-18:00; sâmbătă: 10:00-15:00.

Parteneri media: Catena pentru artă, Evenimentul Zilei, Senso TV, Intell News, Modernism, Agenția de carte, Ultima Oră, Curatorial.ro, Empower Artists, TVR 1, TVR Cultural, Propagarta, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Nine O'Clock, Asti Arthotel, Ceaşca de cultură.

Expoziția va fi itinerată în a doua parte a lunii octombrie 2023 și va putea fi regăsită pe simezele galeriilor ,,Ion Andreescu" din Buzău.

 

 

 

Articole de presă

Expoziţia “Semper Fidelis” (Radio România International)

Interviu cu Mariana Dragu, istoric de artă (Radio România International)

SEMPER FIDELIS @ Bucureşti – UAP (Uniunea Artistilor Plastici din România)