Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …

Tur ghidat | Expoziție ”Omul fără memorie” | vineri | 16.02.24 | ora 16:00-18:00

TUR GHIDAT

„Omul fără memorie”, Teodor ZAICA / Mircea HRISTESCU

16 februarie 2024, ora 16:00 – 18:00

Galeria Romană invită publicul la un tur ghidat prin expoziția „Omul fără memorie”, care va avea loc vineri, 16 februarie, începând cu ora 16:00.

Bd. Lascăr Catargiu, nr 1, sector 1, București.

Publicul va fi însoțit prin expoziție de cei doi artiști Teodor Zaica și Mircea Hristescu, care expun într-un dialog generat de preocuparea comună pentru un fenomen istoric puțin vizitat în istoria artei românești recente: programul ideologic de creare a omului fără memorie.

Cei doi își propun să reînvie memoria victimelor represiunilor comuniste, prin lucrări pline de forță, de la portretele încărcate cu un spirit iconic, până la compozițiile de mari dimensiuni, reprezentând scene ale unor măsuri punitive abuzive. Expoziția invită vizitatorul la meditație, lucrările fiind infuzate cu o spiritualitate care le animă cu discreție.

Teodor Zaica este absolvent al Universității Naționale de Arte din București, secția Pictură. Lucrează cu arhive de imagini și referințe de film, prin transferul și prelucrarea imaginii până la dematerializare.

Mircea Hristescu este absolvent al Universității Naționale de Arte din București, secția Foto-Video. Artist multimedia, el a ales cu predilecție pictura ca mediu de lucru în creația recentă, găsindu-și totodată inspirația în imaginile fotografice.

Program galerie: Luni-Vineri: 10:00 -18:00, Sâmbătă: 10:00 -15:00.