Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …
vernisaj expoziţie ” Cine suntem?”- 8 februarie 2016, ora 18:30, Galeria Romană.

Povești de viață spuse într-un tablou

București, 3 februarie 2016 – Samusocial din România organizează prima expoziție de pictură și grafică a persoanelor adulte fără adăpost din București, în cadrul căreia vor fi expuse lucrări produse de beneficiarii proiectului „Oameni prin artă”. Expoziția Cine suntem? se desfășoară la Galeria Romană între 8-13 februarie 2016.

Expoziția Cine Suntem? reprezintă o provocare atât pentru expozanți – beneficiari ai Samusocial din România – cât și pentru public. Samusocial lansează provocarea de a-i cunoaște pe cei de lângă noi, de a-i descoperi din perspectiva calității lor de creatori de frumos. Dincolo de haine sunt oamenii, cu talente și calități ascunse, lucruri care se vor vedea și în lucrările expuse.

Expoziția se deschide cu un vernisaj în data de 8 februarie 2016, de la ora 18:30, la Galeria Romană. Cu această ocazie, beneficiarii proiectului „Oameni prin artă” vor împărtăși ce a însemnat pentru ei să ia parte la atelierul de pictură și desen.

“Am auzit de mai mult timp de acest atelier, însă nu am îndrăznit să particip decât o singură dată. Am vazut că ceilalţi pictează pe diverse teme şi mi-a plăcut că mi-a permis să fiu creativ. Mi-a plăcut că m-a lăsat să pictez viitorul meu aşa cum vreau eu. Când am ţinut pensula în mână mi-am adus aminte de copilărie.”
Dumitru I. – Beneficiar al proiectului „Oameni prin artă”

Proiectul „Oameni prin artă” s-a derulat în perioada octombrie – decembrie 2015 și a constituit un atelier de arte vizuale cu valențe terapeutice și educaționale, prin intermediul căruia oamenii fără adăpost au avut ocazia să învețe să-și dezvolte sentimentul de valoare personală și de apartenență la un grup. În cadrul atelierului, adulții au fost învățați, prin metode pedagogice nonformale, să folosească diferite tehnici de pictură și desen pentru a reuși să povestescă în imagini aspecte ale vieții personale, gânduri, idei, dorințe.

„Expoziţia « Cine suntem? » reprezintă o provocare atât pentru expozanţi – persoanele adulte fără adăpost care au participat la orele de atelier, cât şi pentru public. Ea ne provoacă să-i cunoaştem pe ceilalţi, să-i descoperim din perspectiva calităţii lor de creatori de frumos. Dincolo de haine sunt oamenii. Ceea ce cautăm în noi şi în ceilalţi, ceea ce ne face unici şi valoroşi este interiorul, felul cum vedem viaţa şi cum îi privim pe cei din jurul nostru, felul cum alegem să exprimăm ceea ce trăim. Privind aceste lucrări nu putem să nu ne întrebăm: cine suntem noi şi ce calităţi ascunse adăpostim în interior?”
Anca Florea, coordonatorul proiectului „Oameni prin artă”
Voluntar al Samusocial din România

Expoziția Cine suntem? Este deschisă între 8-13 februarie la Galeria Romană din Bd. Lascăr Catargiu nr. 1, luni-vineri între orele 10:00-18:00 și sâmbăta între orele 10:00-14:00.

Partenerii media ai evenimentului: Adevărul, Prima TV, Evenimentul Zilei, RFI, Europa FM, Radio România Cultural.

Samusocial din România
Samusocial din România este singura organizaţie neguvernamentală care, în cei 12 ani de activitate şi-a adaptat serviciile în funcţie de nevoile categoriilor sociale întâlnite. Organizația oferă servicii sociale, medicale, psihologice, consiliere ocupaţională, consiliere planning familial, persoanelor adulte fără adăpost şi familiilor cu copii care trăiesc în condiţii improprii din Bucuresti.