Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …

Lansare de carte, Emilia DAVID

LANSARE DE CARTE, EMILIA DAVID, „POEZIA GENERAȚIEI ’80: INTERTEXTUALITATE ȘI „PERFORMANCE”

Lansare carte – Emilia DAVID, ‘Poezia generației ’80: intertextualitate și „performance”

Miercuri, 10 august, ora 19:00, Galeria Romană (Lascăr Catargiu 1)

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să participați la evenimentul de lansare a volumului ‘Poezia generației ’80: intertextualitate și ‘performance” de Emilia David. Lansarea va avea loc miercuri, 10 august, începând cu ora 19:00, la Galeria Romană (Lascăr Catargiu 1). Evenimentul se va desfășura în prezența autoarei, iar alături de ea vor fi invitați Mircea Anghelescu, Florin Iaru și Ion Bogdan Lefter. Moderator: Ioan Cristescu

Emilia David este Doctor în Literatură Italiană la Universitatea din Torino și recent a finalizat un Doctorat în Filologie, realizat în cotutelă la Universitățile din București și Torino. A predat Literatura Italiană și, respectiv, Literatura Română și Limba Română la Universitățile din Torino, Udine și Pisa, la ultima desfășurându-și în continuare activitatea didactică și științifică. Este autoarea monografiilor ‘Influențe ale futurismului italian asupra avangardei românești. Sincronie și specificitate’ (Ed. Paralela 45, Pitești, 2004), ‘Futurismo, Dadaismo e avanguardia romena: contaminazioni fra culture europee’ (1909-1930) (L’Harmattan Italia, Torino, 2006), ‘Avanguardie, nazionalismi e interventismo nei primi decenni del XX secolo’ (Aracne, Roma, 2011) și ‘Consecințele bilingvismului în teatrul lui Matei Vișniec’ (Ed. Tracus Arte, București, 2015). A îngrijit, tradus și introdus antologia F. T. Marinetti, ‘Manifestele futurismului’ (Ed. Art, București, 2009) și a coordonat și prefațat culegerea de texte dramaturgice de Matei Vișniec ”La storia del comunismo raccontata ai malati di mente’ e altri testi teatrali (Editoria&Spettacolo, Spoleto-Perugia, 2012).

Studiile monografice, articolele sale publicate până în prezent ca și participările la colocvii internaționale sunt rezultatul stadiilor de cercetare efectuate de autoare în centre de studii și arhive, printre care cele de la Scuola Normale Superiore din Pisa, de la Bibliotecile Naționale din Florența și Torino, de la Bibliotheque Nationale de France din Paris și de la ‘Maison Jean Villar’ din Avignon (de asemenea secțiune regională a BNF), precum și de la ‘The Robert Gore Rifkind Center for German Expressionist Studies’ din cadrul Muzeului de Artă (LACMA) din Los Angeles.

Organizator: Muzeul Național al Literaturii Române

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Contemporanul, AgențiadeCarte.ro, publicația on-line IQool.