Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …

Galeria Romană, „atacată” de artiști

Galeria Romană a participat la evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor 2016 cu proiectul „Artă pentru toți”. Cei mai aprigi iubitori ai artei au fost copiii, care au participat entuziasmați la atelierul de pictură.

Noaptea Albă a Galeriilor, din 30 septembrie, încă nu începuse și oaspeții Galeriei Romane au venit pentru a nu rata „un loc în față”, la evenimentele propuse. Două ateliere inedite: proiectul Fundaţiei Catharsis Art: „Toată lumea pictează”, coordonat de profesor Mariana Cîmpeanu și proiectul: „Tatuajul, povestea mea”, al artistului tatuator Ali Nabeel Saleem Breegae. Participanți și vizitatori ai Galeriei Romane au fost martorii nașterii unor povești pe pânză, dar și a poveștilor în cerneală pe piele.

Vârsta minimă de participare la atelierul de pictură a fost de 8 ani, dar vârsta maximă nu a fost menționată, așa că maturii, care au vrut să se relaxeze de Noaptea Albă a Galeriilor, au găsit la Galeria Romană prieteni cu brațele deschise.

Unii dintre participanții la atelierul de pictură mai avuseseră asemenea experiențe, dar au fost și câțiva copii (din cei peste 20 care au dorit să picteze) care au venit pentru prima dată și au uimit îndrumătorii cu talentul lor. De altfel, la Galeria Romană, în fiecare miercuri, cei care doresc să descopere tainele și poveștile artei plastice, pot participa la atelierele organizate aici.

La Galeria Romană, din bulevardul Lascăr Catargiu, numărul 1, Piața Romană, București.

Noaptea Albă a Galeriilor a fost un eveniment cald, prietenos la Galeria Romană. Și a ținut până spre zorii zilei de 1 octombrie! Nimeni nu a avut emoții, pentru că, deși s-au aflat prin preajmă, criticii de artă au admirat și ei minunile care se nășteau din imaginația artiștilor. Iar cei care nu au pictat au privit nu numai lucrările micilor artiști, ci și minunatele opere de artă expuse la Galeria Romană, care, de altfel, pot fi admirate în fiecare zi.

 

Autor: Carmen Anghel | luni, 03 octombrie 2016

http://www.evz.ro/galeria-romana-atacata-de-artisti.html