Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …
Expoziție personală Valentin SCĂRLĂTESCU:”De aici, de unde sunt/Aici, de unde sunt

Dată vernisaj: 2023-05-23

Oră de începere vernisaj: 19:00

Start: 2023-05-23

Final: 2023-06-17

Detalii despre expoziție

De  aici, de unde sunt // Aici, de unde sunt

Valentin SCĂRLĂTESCU

Galeria Romană vă invită la o mult așteptată revedere cu Valentin  SCĂRLĂTESCU, pictor membru al grupului Prolog.

După 6 ani, de când a avut loc ultima expoziție personală a artistului la Galeria Romană, Valentin SCĂRLĂTESCU demonstrează încă o dată forța creatoare și puterea demersului său artistic, într-o expoziție - explozie de inspirație, curaj și dor.

Cu o activitate pedagogică și profesională remarcabile, cu un simț al frumosului și al preciziei care transcede canoanele formale ale “academismului”, artistul Valentin Scărlătescu este și restaurator de pictură murală, de opere de artă clasate ca monumente istorice, din patrimoniul Franței, activitatea sa în această direcție fiind una grăitoare.

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru Maison des Artistes din Paris, Franţa, Valentin Scărlătescu a participat la numeroase expoziții personale și de grup, în afara țării, distincțiile și premiile obținute venind ca o recunoaștere naturală a calităților artistice și umane excepționale.

Participant mai puțin activ la expozițiile grupului Prolog (prin prisma distanței geografice), Valentin Scărlătescu simte și trăiește, prin operele sale, în spiritul autentic românesc care l-a însoțit și îl însoțește în continuare.

Titlul expoziției poate surprinde, însă reprezintă esența conceptului și a lucrărilor alese:

DE AICI, DE UNDE SUNT - loc geografic actual (artistul este stabilit la Paris de peste 30 ani, unde trăiește, lucrează și este foarte apreciat pentru munca sa),

AICI, DE UNDE SUNT - pământul natal, locul de origine și seva întregii sale creații, la care se întoarce  în mod constant.

Expoziția se va deschide pe data de 23 Mai, ora 19.00, la Galeria Romană, Bd. Lascăr Catargiu, nr. 1, sector 1, București.

În deschidere va vorbi dna Mariana Dragu, istoric de artă

Expoziția este deschisă în perioada 23 mai – 17 iunie 2023.

 

Program galerie: Luni-Vineri: 10:00–18:00, Sâmbătă: 10:00–15:00.

 

Parteneri: Catena pentru artă, Evenimentul Zilei, Senso Tv, Jurnalul Bucureştiului “Le Petit Parisien”, Intell News, Modernism, Agenția pentru carte, Ultima Oră, Curatorial.ro, Empower Artists, TVR 1, TVR Cultural, Propagarta, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Nine O'Clock.