Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …
Expoziție personală: PRO NOMOS, Christian PARASCHIV

Dată vernisaj: 2019-02-05

Oră de începere vernisaj: 19:00

Start: 2019-02-05

Final: 2019-03-05

Detalii despre expoziție

Expoziția PRO NOMOS a artistului Christian PARASCHIV

5 februarie – 5 martie 2019, Galeria Romană

Expoziția PRO NOMOS este o expoziție în oglindă față de cea deschisă la Galeria Oudin din Paris, în curs până în luna martie a.c., în cadrul sezonului Franța – România 2019.

În expoziția de la București vor fi prezentate câteva serii fundamentale ale artistului, reprezentative pentru întreaga sa operă: Strunga, Rana, Negrul este culoarea limbajului, precum și o piesă unică realizată din piele de cultură ce folosește ADN-ul artistului. Vor fi  prezente însă și câteva exponate surpriză.

Christian Paraschiv a revoluționat arta experimentală românească, urmând estetica postmodernismului internațional. El a creat lucrări radicale și inovatoare, utilizând propriul corp și propriul ADN în instalații, pictură, sculptură, proiecte multimedia și cărți de artist.

Activitatea sa artistică a fost condamnată de regimul comunist de la București, începând cu anul 1986 acesta trăind la Paris.

Vernisajul expoziției personale PRO NOMOS va avea loc marți, 5 februarie, ora 19.00, la Galeria Romană, Bd. Lascăr Catargiu nr. 1, sector 1, București, Piața Romană.

 

Partenerii evenimentului : Catena pentru artă

Parteneri media: SensoTv, Evenimentul Zilei, Jurnalul Bucureștiului, IntellNews, Agenția de Carte, Modernism