Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …
Expoziție personală caritabilă: Pași, Ala GAIȚĂ.

Dată vernisaj: 2021-09-11

Start: 2021-09-11

Final: 2021-09-17

Detalii despre expoziție

ALA GAIȚĂ

PAȘI

În perioada 11-17 septembrie 2021, Galeria Romană vă invită la o nouă expoziție de pictură, semnată Ala Gaiță. Viitoare absolventă a Colegiului German Goethe din București, a participat și la cursurile de pictură ale Fundației Catharsis Art, sub îndrumarea doamnelor profesoare Mariana Cîmpeanu și Carmen Croitoru. Primele lecții de desen le-a luat cu d-na Carmen Croitoru, care i-a fost profesoară din clasa a V a până în clasa a VIII a.

Acum, Ala, numele cu care își semnează lucrările, împărtășește tuturor emoțiile și viziunea propriei lumi, o lume în care predomină iubirea pentru pictură și curajul de a așterne pe o pânză sau pe o bucată de hârtie tot ceea ce simte, tot ceea ce visează. Totodată,  dovedind empatie și generozitate,  Ala va dona parte din vânzarea lucrărilor sale din expoziție către Fundația Inovații Sociale Regina Maria.

Noi, Galeria Romană, am sprijinit întotdeauna tinerii artiști și o vom face și pe viitor.

”Mă bucur că am ocazia să expun, în cadrul expoziției ”Pași”, peste 60 din lucrările create de mine în ultimii ani. Stilurile diferite de pictură, elementele abstracte și culorile vibrante reprezentative pentru această expoziție îmi definesc evoluția atât ca pictor, cât și ca om.  Fiecare tablou este creat cu ajutorul unei emoții autentice sau poartă în spate imaginea unui moment care m-a inspirat.

Pe lângă imensa dragoste pe care o am pentru pictură, doresc să transmit un mesaj de încurajare tuturor iubitorilor de artă și frumos,  pictorilor sau viitorilor pictori:  să ia pensula în mână și să creeze ori de câte ori simt nevoia!  Pentru că mi-aș dori ca mai mulți copii să poată răspândi frumosul prin artă și să își găsească o pasiune care să îi bucure, la fel cum mă bucură pe mine pictura, îmi propun să donez o parte din veniturile obținute în urma vânzării tablourilor, din cadrul expoziției, către Fundația Inovații Sociale Regina Maria. O parte din picturile mele își vor găsi ”casa”, sub formă de donație,  pe pereții unei instituții medicale pentru a aduce un mic strop de bucurie în ochii copiilor cu afecțiuni.

Sper ca arta mea să unească suflete și experiențe!”

(Alexia Gaiță, 18 ani, 03 septembrie 2021.)

”Invitația Alei de a parcurge drumul culorilor implică un schimb al gentileții, între ea și privitor. Deodată, mediul în care ne aflăm se transformă într-un salon rafinat, iar singura care dictează ce va urma este vibrația rezultată din acordul acuarelelor și acrilicelor. Acestea sunt instrumentele principale, deși dirijoare sunt chiar degetele ei, cu care îi place să traseze cele mai intime trăiri.

Alexia Gaiță înlocuiește informațiile imediate cu indicii fine, urmând a fi sedus, pas cu pas, prin caleidoscopuri inedite și prin asocieri cromatice situate dincolo de statornicia simplei vizionări. Este nevoie să îndraznești, să mergi alături de ea, chiar alături de propriile trăiri,  pentru a putea inunda această lume a culorilor cu lumini noi.

Timpul nu își are locul aici. Culorile, asemenea emoțiilor, nu știu de Timp. Nici măcar Ala. Doar 18 ani, dacă măsurăm în termeni omenești:  repetate existențe,  universuri de unde pornește Visul,  dacă abordăm acest drum.

Ajunsă la răscrucea emoțiilor, până și lumina este nevoită să parcurgă mai multe direcții deodată. De aceea pornim, alături de Ala, în această călătorie prin spațiu-suflet, până în punctul în care naivul își recapătă tronul binemeritat iar puritatea redevine sceptru, pas cu pas, în viteza culorilor.”

(Carmen Croitoru, primul mentor al, Alei).

Program galerie:

Luni-vineri: 10:00 – 18:00

Sâmbătă:    10:00 – 15:00

Parteneri: Evenimentul Zilei,  Catena pentru Artă,  Senso Tv,  TVR 1,  Jurnalul Bucureștiului,  Intell News,  Ultima Ora, Modernism,  Agenția de Carte,  Propagarta,  Fundația Inovații Sociale Regina Maria.

Articole de presă

Expoziția Pași, Ala Gaiță (Jurnalul Bucureștiului)