Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …
Expoziţie personală: Atelier ROMA, Militza SION

Dată vernisaj: 2018-10-02

Oră de începere vernisaj: 19:00

Start: 2018-10-02

Final: 2018-10-20

Detalii despre expoziție

Galeria Romană are plăcerea de a vă invita la deschiderea expoziţiei : „MILITZA SION-ATELIER ROMA”
Vernisajul va avea loc marţi, 2 octombrie 2018, de la ora 19:00.
Bd. Lascăr Catargiu, nr 1, sector 1, Bucureşti  (Piaţa Romană).
„Cu o carieră împlinită de arhitect, Miliţa Sion a creat tangent cu arhitectura sau mai degrabă din marginea ei, o pictură care, hrănindu-se până la un punct din meditaţiile ei de arhitect şi-a câştigat o coerenţă şi o autonomie cum se vedea deja din expoziţiile ei anterioare şi mai mult încă din cea de acum.”
Ioana Vlasiu
Artista Miliţa Sion dedică această expoziţie Romei pe care a admirat-o de multe ori de pe coline, de pe PINCIO, încercând să-i surprindă duhul care-l insuflă dincolo de apartenenţa peisajului urban.
„Această evocare a Romei „CAPUT MUNDI”, este legată de destinul ei ca inimă a Imperiului Roman, marea miză a creştinismului , care a învins după secole de persecuţii sângeroase şi a deschis o eră nouă a civilizaţiei europene” .
Miliţa Sion.
În perioada 2-20 octombrie 2018, vor fi expuse, pe simezele Galeriei Romană, o serie de lucrări de pictură şi grafică, semnate Miliţa Sion.
„Trecând peste conotaţia biblică a lucrării emblematice „QUO VADIS?”, întrebarea- „UNDE MERGI?”- este una esenţială, permanentă a vieţii noastre. Este tema generală a lucrărilor mele, ce exprimă drumul, calea ce transcende realităţii văzute”.
Miliţa Sion, septembrie 2018
Programul de vizitare:
Luni-Vineri: 10:00-18:00
Sâmbătă: 10:00-15:00
Intrarea este liberă.
Parteneri: Catena pentru artă.
Parteneri media:  Evenimentul Zilei, Senso Tv, Jurnalul Bucureştiului, Intell News, Modernism, Agenţia pentru carte.