Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …
Expoziţie: Militza SION atelier, Daniela TUTUNEA-transcendent.

Dată vernisaj: 2020-10-27

Start: 2020-10-27

Final: 2020-11-27

Detalii despre expoziție

MILITZA SION atelierinvitată,  DANIELA TUTUNEA – transcendent

27 octombrie -27 noiembrie 2020

GALERIA ROMANĂ, Bd. Lascăr Catargiu, nr 1, sector 1, Bucureşti.

“Atelierul meu, cu ceea ce am lucrat de doi ani încoace, se deschide privitorilor cu prilejul acestei expoziții. Dacă lucrările sunt noi, tema lor rămâne aceeași dintotdeauna – DRUMUL care duce, dincolo de orizontul experienței și aparențelor, spre transcendent și mister. De-a lungul DRUMULUI alternează momente de așteptare și momente de revelație în care lumina către care tinzi speri să te întâmpine la capătul lui.
Daniela Tutunea și cu mine am decis să expunem împreună pentru că pasiunea împărtășită pentru desen și pictură ne-a apropiat și dincolo de profesiunea de arhitect cu infinitele ei posibilități de exprimare și împlinire pe care ni le-a oferit.
Cu câțiva ani în urmă, în 2016, regretatul Paul Gherasim organiza, tot aici, la Galeria Romană, o remar­cabilă expoziție. O intitulase Nedespărțite daruri  – Arhitectură. Desen. Pictură. – o încercare de a pune în lumină originea comună  a arhitecturii și picturii în desen, de a surprinde înrudirea de profunzime între cele două arte.  Expoziția aceasta ar vrea să spună și că spiritul lui Paul Gherasim nu ne-a părăsit.”
Militza Sion

Încercând să evităm pe cât posibil situaţia neplăcută cauzată de noul Coronavirus, expoziţia se deschide fără vernisaj şi poate fi vizitată în perioada 27 octombrie-27 noiembrie 2020.

Program : luni-vineri: 10:00-18:00, sâmbătă: 10:00-15:00.

Accesul în incinta galeriei este permis unui număr limitat de persoane.  Purtarea măştii de protecţie, care trebuie să acopere nasul şi gura, este obligatorie. Recomandăm folosirea dezinfectantului  pentru mâini, pus la dispoziţie de către galerie,  păstrarea  distanţării fizice de cel puţin 2 m şi respectarea indicaţiilor personalului galeriei.

 

Parteneri: Catena pentru Artă

Parteneri media:  Evenimentul Zilei, Senso Tv,  Jurnalul Bucureştiului “ Le Petit Parisien”, Intell News, Ultima Oră,  Modernism, Agenţia pentru carte.

Acest proiect face parte din programul de susținere a galeriilor de artă din București inițiat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public și Centrul Cultural Expo Arte.