Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …
Expoziție de grup: Cu gândul la Paul

Dată vernisaj: 2016-12-06

Oră de începere vernisaj: 19:00

Start: 2016-12-06

Final: 2017-01-21

Detalii despre expoziție

Galeria Romană are bucuria să vă invite la vernisajul expoziției „Cu gândul la Paul…”, un eveniment dedicat maestrului Paul Gherasim. Vernisajul are loc marți, 6 decembrie, la ora 19.00

În fiecare an, în preajma marilor Sărbători creștine, respectiv Paștile și Nașterea Domnului, maestrul Paul Gherasim se îngrijea ca iubitorii artei să primească o bucurie: organiza o expoziție în care se regăsea iubirea – a sa și a artiștilor din Grupul Prolog – pentru Dumnezeu. Anul acesta, în vară, Paul Gherasim a plecat la Domnul.

Paul Gherasim a fost mentor spiritual pentru mulți semeni. Nu și-a făcut o profesie din acest har al său, ci vorbea cui avea plăcerea să-l asculte.  A fost și îndrumător pentru colegi de breaslă. Nu i-a „învățat”, ci i-a făcut  „să vadă”. Pentru că „atunci când faci școală văzând, îți dai seama de neputința ta. Și văzând cât ești de neputincios, te smerești”. Arta lui Paul Gherasim este ca o declarație de smerenie. Paul Gherasim a simțit că arta din România are nevoie de această smerenie. Așa s-a născut Grupul Prolog.

Cu iubire, dor și prietenie, 28 de pictori care l-au cunoscut pe Paul Gherasim, care l-au admirat, l-au iubit, i-au împărtățit viziunea și gândurile, au stat în preajma lui și s-au îmbogățit sufletește, vor expune la Galeria Romană „Cu gândul la Paul…”.

O expoziţie care își propune să dăruiască bucurie iubitorilor de artă, acum, în prejma Sărbătorii Nașterii Domnului, așa cum făcea maestrul Paul Gherasim.

Pe data de 6 decembrie, odată cu vernisarea expoziției dedicată maestrului Paul Gherasim, va fi lansat și volumul „Murmurul poeziei”, carte îngrijită de domnul Paul Gherasim şi de Marius Pandele, apărută la Editura Predania.

Expoziţia „Cu gândul la Paul” ajunge la Chişinău. Galeria Romană, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova şi cu Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, itinerează în perioada 16 ianuarie-26 februarie 2017, expoziţia vernisată în Bucureşti în 6 decembrie 2016. Vernisajul are loc luni, 16 ianuarie 2017, ora 15:00, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.