Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …
Expoziție colectivă: Împreună în trecut, în prezent, și-n viitor

Dată vernisaj: 2022-07-08

Oră de începere vernisaj: 19:00

Start: 2022-07-08

Final: 2022-08-29

Detalii despre expoziție

ÎMPREUNĂ ÎN TRECUT, ÎN PREZENT ȘI-N VIITOR

Expoziție de artă clasică și contemporană.

În perioada 8 iulie – 29 august 2022, Galeria Romană vă invită la o nouă expoziție de pictură și sculptură.

Vernisajul va avea loc vineri, 8 iulie, începând cu ora 19:00.

Bd. Lascăr Catargiu, nr 1, sector 1, București (Piața Romană).

Pictorii care au creat Școala Românească de Arte Plastice și pictorii care transmit mai departe valorile acesteia stau împreună acum pe simezele Galeriei Romană.

Lucrările de pictură și sculptură expuse îndeamnă privitorul la o introspecție: analizând cronologic istoria artei românești, se creează o punte și un dialog între întemeietorii Școlii românești de pictură, discipolii acestora și artiștii contemporani. O atentă selecție a lucrărilor s-a dorit a evidenția momente cheie, nume importante și teme ce i-au preocupat constant pe cei prezenți în expoziție.

”Cred nestrămutat în valoarea artei noastre. Și mai ales cred în valoarea de mâine a artei noastre… Datoria fiecărei generații noi este să desăvârșească și să sporească aportul artistic al străbunilor.” (Extras din Însemnările unui pictor, N.N. Tonitza)

Program galerie:

Luni-vineri:10:00 – 18:00

Sâmbătă: 10:00 – 15:00

Parteneri: Catena pentru artă, Evenimentul Zilei, Senso Tv, TVR 1, Jurnalul Bucureştiului “Le Petit Parisien”, Intell News, Modernism, Agenția pentru carte, Ultima Oră, Propagarta, Curatorial.

Sursă foto afiș: internet