Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …

Lansare de carte: Angelei, cu melancolie, autor Mihaela PROCA

Este unul dintre cele mai noi titluri apărute la editura Vremea. Ilustrația copertei aparține lui Mihai Sârbulescu.

Adresa: Lascăr Catargiu, nr. 1, sector 1, București.

La eveniment vor lua cuvântul: Silvia Colfescu, Laura Bădescu, Autoarea

Mihaela Proca a debutat cu ani în urmă cu articole și lucrări de istoria artei. Direcția preocupărilor sale apare cu evidență în chiar titlurile cărților publicate până acum: Savu Moga, un iconar, Ed. Tehnică, București, 1994; Un veac de artă ortodoxă în Țara Bârsei (1734-1838), București, 2011; Identitate regională și specificitate românească în pictura din Transilvania meridională, în pragul primei modernități, Ed. MNLR, București, 2013. În prezent, autoarea lucrează la un catalog de icoane pe sticlă din Transilvania. Este colaboratoare la revista „Cultura” din anul 2010.

Un eveniment tragic o face pe scriitoare să se întoarcă spre reflecție, spre filosofia de viață și, în fapt, spre literatură. Cu această carte, Mihaela Proca bate la porțile ficțiunii. Sensibilitatea, imaginația, finețea observației dau narațiunilor sale o anumită doză de artisticitate, care dezvăluie o autoare exersată, dedicată demult pasiunii literare. Deocamdată, cititorul va găsi fragmente de viață personală trăită în mediul familial, experiențe sociale, personalități cu care Mihaela Proca s-a intersectat și momente istorice din România ultimelor decenii.

Vă așteptăm cu drag!

Parteneri: Catena pentru artă, Evenimentul zilei, Senso Tv, Jurnalul Bucureştiului, Intell News, Modernism, Agenţia de carte.