Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …
Expoziție: O lume magică în ceramică şi porţelan, Constantin NIRCĂ

Start: 2015-10-12

Final: 2015-11-09

Detalii despre expoziție

„O lume magică în ceramică şi porţelan” a artistului Constantin Nircă. Artistul a lucrat în atelierele de creație ale fabricilor de porțelan din Sighișoara și Alba Iulia, precum şi în Germania pentru fabrica Rosenthal. A impresionat prin scenele lucrate în porțelan şi așezate apoi în rame. O invenție a artistului.

Pictor și ceramist român, artistul s-a născut la 31 martie 1938, în Cernăuți. A absolvit Institutul de arte plastice „N. Grigorescu”. A participat la saloanele de pictură, la expoziții de grup în țară și peste hotare, cu pictură, grafică, ceramică, tapiserie.
A lucrat în atelierele de creație ale fabricilor de porțelan din Sighișoara și Alba Iulia.
I-au fost decernate medaliile de aur și argint ale Primăriei din orașul Alessandria (Italia).
„Porțelanul este pentru Constantin Nircă materialul folosit cu predilecție pentru a-și exprima gândul artistic. (Marina Preutu, 1982)
„Constantin Nircă se relevă a fi un adevărat poet al lumii unor forme ce captează, pure, lumina. (…) Universul inspirației sale e cuprinzător: de la obiecte ale străvechii civilizații geto-dace până la forme care mărturisesc o atentă frecventare a artei populare medievale și a celei mai noi.. (Dan Grigorescu, 1982).
Așadar, vă așteptăm la Galeria Romană să ne treceți pragul și să intrați în minunata „lume magică ” a artistului Constantin Nircă!

Articole de presă