Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …
Expoziţie: Familii de artiștii: Geometrie, Marin Mihai HOREA si Mihai SÂRBULESCU

Dată vernisaj: 2021-04-13

Oră de începere vernisaj: 19:00

Start: 2021-04-13

Final: 2021-05-12

Detalii despre expoziție

GEOMETRIE (13 aprilie - 12 mai 2022)

Marin Mihai HOREA

Mihai SÂRBULESCU

Parte din ciclul Familii de artiștii, expoziția GEOMETRIE se deschide marți, 13 Aprilie, la Galeria Romană.

Marin Mihai Horea este tânăr absolvent al Universității Naționale de Arte, la clasa profesorului Horea Paștina, cu masterul finalizat în anul 2016.

De mic pasionat de desen și pictură, Marin Mihai Horea a crescut înconjurat de un mediu familial și social dedicat artei și vieții culturale românești. Spirit liber și câteodată rebel, determinat în căutările artistice proprii și dedicat studiului, acesta reușeste să se detașeze de influențele puternice din jurul său și să-și creeze propria viziune picturală abstractă.

Mihai Sârbulescu, Lector universitar dr. la Universitatea Națională de Arte din București, membru al Grupului Prolog, este o figură arhicunoscută a peisajului artistic contemporan, ce nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Cu  prilejul acestei expoziții, Mihai ne surprinde într-un mod inedit, și, ca un arc peste timp, revine la subiecte ce l-au preocupat încă din tinerețe. Chiar dacă lucrările lui, recent create pentru această expoziție, sunt în aparență monocrome, privitorul va descoperi CULOAREA în profunzimea ei, pânzele sale invitând la o meditație asupra raporturilor între geometrie și culoare.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 aprilie, ora 19.00, la sediul Galeriei din Bd. Lascăr Catargiu nr. 1, București.

În deschidere va vorbi Sever Voinescu, redactor-șef Dilema Veche.

Participarea publicului la vernisaj va fi permisă în număr limitat, astfel încât să fie posibilă distanțarea fizică recomandată. Purtarea măștii de protecție, care trebuie să acopere nasul și gura, este obligatorie. Recomandăm folosirea dezinfectantului pentru mâini pus la dispoziție de către galerie și respectarea indicațiilor reprezentanților galeriei.

Parteneri: Catena pentru Artă,  TVR1,  Evenimentul Zilei,  Senso TV,  Jurnalul Bucureștiului “Le petit parisien”, Intell News,  Ultima Oră,  Modernism,  Agenția pentru carte