Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …

La pas prin galeriile bucurestene: „PROLOG 90×30 ” se prelungeste la Galeria Romană

sursa: http://jurnalulbucurestiului.ro/la-pas-prin-galeriile-bucurestene-prolog-90×30-se-prelungeste-la-galeria-romana/

Dupa vizita de curtoazie de joi,  la Uniunea Artistilor Plastici din Romania  in Amzei, m-am indreptat cu pasi repezi spre Romană, la Galeria Romană.

Ati ghicit, spre marea retrospectivă  a grupului de artisti atat de apropiati in spirit, dar totusi atat de diferiti in exprimarea plastica : PROLOG.

Vestea cea bună mi-a fost dată  de cei doi proprietari ai galeriei, doamna MONICA ANDRONIC si  domnul EMIL ENE: expozitia „Prolog 90×30″ se prelungeste pana  pe  10 Iunie, iar programul de vizitare este inclusiv sambăta si duminica.Gazde ospitaliere intr-un spatiu aristocratic si cochet, cei doi sunt incantati de succesul la public pe care il are expozitia.Firesc, as adauga eu. Iubitorilor de frumos le recomand sa nu rateze această expozitie.

Expoziția grupului Prolog se intituleaza „90X30″ , adica  90 de ani ai Maestrului Paul Gherasim și 30 de ani de la infiintarea grupului Prolog (expozitia „Floare de mar”, 1985, la galeria  Caminul Artei). În cele 5 săli ale galeriei, expun membri actuali ai grupului : Paul Gherasim, Constantin Flondor, Ion Grigorescu, Horea Paștina, Matei Lăzărescu, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu, împreună cu prietenii care i-au însoțit în timp – Afane Teodoreanu, Vasile Varga, Gheorghe Berindei, Florin Niculiu, Ion Nicodim, Octav Grigorescu, Horia Bernea, Sorin Dumitrescu, Dan Mohanu, Andrei Rosetti.

Un gand special il am acum pentru venerabilul PAULGHERASIM, mentorul si indrumatorul meu .Mi-e tare dor de bunatatea si timbrul vocii dumnealui , mai ales că vernisajul expozitiei ar fi putut sa constituie unul din rarele momente  de revedere.Dar eu nu am putut ajunge. Ne leaga amintiri frumoase, una ar fi expozitia mea personală : „APOSTOLII”, a III-a personala cu arta religioasa organizata de Uniunea Artiștilor Plastici din România in anul 2004. Mi-a deschis expozitia amicul comun Costion Nicolescu, reputat cercetator la Muzeul National al Taranului Roman si teolog asijderea, dar de-a lungul ei am avut sansa sa fiu incurajat si sfatuit de adevarati Maestri:Stefan Sevastre si mai ales Paul Gherasim. Discutiile zilnice cu dumnealui , dragostea si incurajarile primite m-au edificat defintiv ce este „CALEA, ADEVARUL si VIATA”.Multumesc si sunt recunoscător.

Galeria Romană :Bd. Lascăr Catargiu, nr. 1, orar 10-18, Sambata si Duminica:10-14

A consemnat pentru Jurnalul Bucureştiului: Claudiu Victor Gheorghiu, Pictor iconar, istoric.