Galeria romană . ro
Ultimele de pe blog …
ion_musceleanu

14 octombrie 1903, ion musceleanu

„În fapt, un pictor lucrează toată viaţa la un singur tablou” (Ion Musceleanu).
Născut în Caracal, pe 14 octombrie 1903, Ion Musceleanu a fost un pictor român, peisagist şi portretist de factură impresionistă.
A urmat Academia de arte frumoase din Bucureşti, având profesori pe Fritz Stock, D. Paciurea, G. D. Mirea, A fost prezent cu regularitate în expoziţiile anuale de stat, municipale şi republicane. A participat, de asemenea, la expoziţii colective de artă românească peste hotare: la Minsk, Bratislava, Atena, Berlin, Ankara, Istanbul, Paris, Moscova, Praga, Londra.
Lucrări ale sale se află în muzeele din ţară, precum şi în colecţii particulare.
Se stinge din viaţă în anul 1997.
„Consecventă cu sine, aparent egală pentru ochiul grăbit, pictura lui Ion Musceleanu se cere descifrată cu răbdare (…). Nimic ditirambic, nimic spectacular: naturi moarte cu aparenţă banală, alcătuite din obiecte şi flori aflate la îndemâna oricui, cadre cuminţi din peisajul natural sau din cel urban-cu câţiva pomi şi câteva case-o figură feminină (mai rar două) cufundată în plăcerea lecturii sau toropită de lene pe sofa, acesta ar fi, scurt spus, universul inspiraţiei lui Ion Musceleanu”. (Vasile Draguţ, Catalog Ion Musceleanu, 1983)

ion-musceleanu-citind

ion-musceleanu-citind

ion-musceleanu-balerina repaus

ion-musceleanu-balerina repaus

ion-musceleanu-balerina

ion-musceleanu-balerina

ion-musceleanu-iarna in pangratti

ion-musceleanu-iarna in pangratti

ion-musceleanu-natura moarta

ion-musceleanu-natura moarta

ion-musceleanu-flori

ion-musceleanu-flori